• Inici
  • FESTES POPULARS
  • Activitats de Nadal

Activitats de Nadal

Encesa de llums de Nadal i escudella per a tothom

D'aquesta manera, als inicis del mes de desembre, es produeix el tret de sortida a les activitats nadalenques a la nostra població. Després d'inaugurar oficialment l'encesa de llums de Nadal de Palafrugell, a Plaça Nova, tothom qui ho desitja pot degustar una fantàstica escudella, deferència de l'Hotel El Far.

Pista de gel i mercat de Nadal

Durant les dates de Nadal, nens, nenes i adults tenen l'oportunitat de gaudir de la Pista de gel que cada any ens porta l'Institut de Promoció Econòmica. Des del Nadal de 2005 la plaça de Can Mario és l'escenari de les rialles i les caigudes dels que s'atreveixen a provar-ho per primer cop. L'escenari canvia en el Nadal de 2011, la pista és trasllada a pocs metres de la seva ubicació original. La Bòbila passa a ser la nova seu per aquesta activitat, al tenir la pista en un lloc cobert no cal que els visitants pateixin per culpa dels canvis meteorològics. Entre els dos espais, la Bòbila i la plaça de Can Mario, s'acompanya la Pista de gel amb un mercat de productes artesanals i tradicionals de Nadal, activitats infantils, tallers, espectacles, concerts i els serveis de bar, creperia, xurreria i diverses atraccions infantils. Any rere any hi trobem més visitants i patinadors.

Pessebres i Diorames a Palafrugell

Els pessebres són una de les tradicions més arrelades a Catalunya, present en moltes llars catalanes, sobretot en aquelles amb mainada. A Palafrugell fa molts anys que tenim present aquesta tradició i volem que continuï present tan viva com sempre. Per això cada any l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament organitza un concurs de pessebres amb més de 30 anys de tradició. En aquest concurs hi poden prendre part tots els palafrugellencs que ho desitgin, de forma individual, col·lectiva o en nom d'una entitat.

Cavalcada de Reis

Tots els infants i tots els adults de la vila ho saben i els esperen, perquè cada any arriben amb tota puntualitat a Palafrugell. Ells són Ses Majestats els Reis d'Orient. A més de reis, són mags, per això poden estar a totes les poblacions catalanes durant el mateix dia, el 5 de gener. A Palafrugell els donem la benvinguda amb una doble cavalcada. Aprofitant que a les nostres terres arriben per mar hi ha una primera rebuda a Llafranc, ho organitza la Comissió Desfilada Marítima dels Reis Mags d'Orient, el Club Nàutic Llafranc i l'Associació de Veïns i Amics de Llafranc. Més cap a la tarda, l'Ajuntament de Palafrugell i l'Associació Comissió Festes de Nadal organitzen la seva benvinguda al centre de la vila. A la plaça Nova, els Reis d'Orient saludaran tots els nens i nenes de Palafrugell un cop finalitzada la cavalcada.