• Inici
  • FESTES POPULARS
  • Festa de la Pela del Suro de Llofriu

Festa de la Pela del Suro de Llofriu

La festa, és una proposta de lleure i difusió que té el seu punt de partida en una activitat tradicional, poc coneguda, i arrelada al territori: la pela del suro. Al seu voltant, es proposen tota una sèrie d'activitats que optimitzen l'ús dels recursos potencials disponibles a la zona interrelacionant els sectors industrial, cultural, turístic, la resta de la comunitat i el seu patrimoni cultural i natural.

L'activitat central, la pela del suro, es realitza al matí i a la tarda en un bosc de les Gavarres, proper al nucli de Llofriu, durant la segona quinzena de juny. La resta d'activitats s'allarguen durant tot el dia, amb ofertes diverses destinades a tots els públics.

La indústria surera ha estat, des de fa molts anys, la principal activitat industrial de Palafrugell. Amb el temps, el sector terciari ha anat prenent protagonisme a la indústria; malgrat tot, a Palafrugell, la indústria surera encara és viva. La festa de la pela ens posa a l'abast la tradició industrial, tant a les persones més grans que hi varen participar, com als més petits que coneixeran les seves arrels.

Enllaços

Museu del Suro de Palafrugell

 

Àrea de cultura de l'Ajuntament de Palafrugell
Carrer Santa Margarida, 1 · 17200 Palafrugell
972 611 172 · cultura@palafrugell.cat

Llicència de Creative Commons