• Inici
  • FESTIVALS
  • Festival Jardins de Cap Roig

Festival Jardins de Cap Roig

Nicolau Woevodsky, jove militar rus d'origen tsarista, i la seva esposa anglesa Dorothy Webster, arriben a la Costa Brava amb la intenció d'afincar-s'hi. Enamorats del nostre paratge natural, l'any 1927 van adquirir les primeres propietats de Can Roig. El propi Woevodsky, dibuixant i retratista notable, va projectar els edificis i jardins, mentre l'esposa, antiquària i decoradora, s'ocupava de l'nteriorisme. Durant anys, la finca es va conèixer popularment amb el nom de Cal Rus.

L'any 2000, la Fundació Caixa de Girona va començar a organitzar els concerts d'estiu que es programen als Jardins de Cap Roig. Aquest primer any es va organitzar amb el format de el Festival de Jazz Costa Brava, existent des de 1990. El 2001 es va desvincular d'aquesta marca, que es continua utilitzant i celebrant a Palafrugell, organitzat ara per l'Àrea de Cultura. A partir de 2002, ja apareix amb el format que tots coneixem, Festival Jardins de Cap Roig. Com és clar, desprès de l'absorció de Caixa de Girona per part de la Caixa de Pensions, aquesta ha passat a ser la nova entitat organitzadora del festival, i ho fa a través de la promotora musical Concert Studio. També hi destaca la col·laboració de l'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.

El festival s'ha convertit en un esdeveniment cultural de primer ordre, i cada estiu porta a Palafrugell públic provinent de tot Catalunya. L'incomparable espai de gran bellesa natural en el que es programa, i la variada programació musical de primer nivell, han fet que l'any 2007 fos considerat segons el diari britànic The Independent, un dels Top 10 dels festivals musicals de l'estiu. Alguns artistes que hi han actuat són Sílvia Pérez Cruz, Josep Carreras, Caetano Veloso, Sara Baras, Bob Dylan, Diana Krall, Julio Iglesias, Paco de Lucía, Rosana, Joaquin Cortés i els Manel.

Enllaços

Festival Jardins de Cap Roig