Concert de Violí i Piano. Miquel Muñiz + Lluís Rodríguez

Joventuts Musicals de Palafrugell

Finalitzat
Diumenge 26 de setembre | 19:00 h


Miquel Muñiz, violí + Lluís Rodríguez, piano

Miquel Muñiz és el flamant guanyador del 96è concurs de Joventuts Musicals d'Espanya amb només 18 anys, essent el concursant més jove de la convocatòria i el primer violí guanyador després de deu anys. Així mateix obté la medalla de plata al Concurs ''El Primer Palau'' 2020 on el jurat en destaca "l'aplom i la seguretat demostrades, la qualitat del seu so i l'entusiasme interpretatiu, que mostren un talent indubtable i amb una projecció de futur indiscutible".

Violinista calongí nascut el 2001, comença a estudiar piano amb la seva mare Monti Galdon i violí a l'Escola de Música Adrià Sardó de Calonge amb Sergi Alpiste, Mercè Paradeda i Sara Pérez. Posteriorment obté el títol de grau professional a l'Energia de Palafrugell i rep classes d'Alba Roca. Amb 16 anys comença els estudis de grau superior al Conservatori del Liceu i es gradua el juny de 2021 sota el mestratge de Corrado Bolsi, becat durant els quatre cursos per la Fundació Ferrer-Salat. Paral·lelament estudia amb Pavel Vernikov i Svetlana Makarova a l'Acadèmia Santa Cecília de Bèrgam (Itàlia) i a l'Alta Escola de Música de Lausanne (Suïssa). Recentment ha estat guanyador d'una beca ''La Caixa'' per a estudis de postgrau a l'estranger pels propers dos cursos.

Ha estat guardonat amb més de vint premis nacionals i internacionals. Destaquen els primers premis al VI Odin International Music Competition; al XVIII Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva;   al I Concurso Nacional Álvaro Pareja (Iniesta, Cuenca);  al XVII i XVIII Concurs Instrumental Sant Anastasi de Lleida; al IV Concurs de violí de Barcelona; i al Concurs Forum Musikae. Cal destacar el segon premi al Chopin Society International Music Competition (Malàisia) i els tercers premis a l'Eduard Grach International Violin Competition (Moscou); al Grumiaux International Violin Competition (Brusel·les) i a l'Ysaÿe International Violin Competition (Liège). En música de cambra obté el primer premi al I Ceren Necipoglu International Chamber Music Competition (Trio Granados, Istambul) i el segon premi al XV Concurs Internacional Mirabent i Magrans (Quartet Toldrà, Sitges). 

Ha estat seleccionat com a alumne actiu a encontres dels centres europeus més prestigiosos d'estudi del violí com són Kromberg Academy (Alemanya) i International Menuhin Music Academy  (Suïssa). Ha actuat en sales de concert d'arreu d'Europa com el Chamber Music Hall de la Berliner Philharmonie, el Teatre La Fenice de Venècia, el Palau de la Música Catalana o l'Auditori Cemal Resit Rey d'Istambul i en diferents festivals d'Alemanya, Andorra, Àustria, Emirats Àrabs, Espanya, Itàlia, Portugal, Romania, Russia, Serbia, Suècia, Suïssa i Turquia. 

Lluís Rodríguez, piano

Aclamat com un pianista d'una sensibilitat  madura i profunda, de temperament emocional i intel·ligència interpretativa, s'ha consolidat com un dels referents musicals del nostre país. Acumula vint-i-cinc guardons, catorze dels quals primers premis, que avalen el seu talent pianístic i la continuada i entusiasta acollida de públic i crítica que li ha permès captivar les audiències de quatre continents.

Diumenge
26
set
Des de
15 €
Finalitzat

Activitats relacionades

GIO i Mariola Membrives. El amor brujo
Temporada Alta
27.11.21 | 20:00 h
Teatre Municipal de Palafrugell
Temporada Alta Música Teatre