Jazz&Cinema. Presentació de l'exposició "Jazz& Cinema. Love Story" i projecció de la pel·lícula "Un vaso de Whisky" (1958)

29è Festival de Jazz Costa Brava

Finalitzat
dijous, 12 d’octubre | 21:30 h
Compartir

Jazz & Cinema. Presentació de l’exposició Jazz i cinema. Love Story. A càrrec de Jaume Tauler, músic i comissari de la mostra.  Projecció de la pel·lícula Un vaso de whisky (1958)). Direcció: Julio Coll. Protagonistes: Arturo Fernández i Rossana Podesta. 

Un vaso de whisky

Pel·lícula del 1958; ficció de 88 min., dirigida per Juli Coll i Claramunt.

Víctor és un personatge mesquí que viu de seduir les turistes valent-se del seu físic. Carlos, un estudiant de Medicina, és el seu company de gresca. Laura està molt enamorada de Víctor, però aquest només li fa cas quan necessita diners. Però aquesta té un amic, Raúl, un boxador que l’ajuda i la protegeix. En una nit de borratxera amb tres estrangeres, Víctor i Carlos calen foc a una barca que pertany a un hotel proper.  Gratuït. Cine Club Garbí

 

EXPOSICIÓ JAZZ & CINEMA. LOVE STORY. El cinema i el jazz van néixer, aproximadament, en el mateix moment i podem dir que han seguit vides paral·leles.

Durant els primers anys del cinema, que coneixem com a cinema mut, les projeccions es solien acompanyar de música en directe que a les nostres comarques solia interpretar un pianista. La música que estava de moda en aquell moment i, per tant, la més popular era el jazz.

Segurament no és casual que el cinema sonor comencés amb una pel·lícula musical -parcialment sonora- titulada The Jazz Singer (El cantant de Jazz).

A partir d’aquell moment la relació entre el cinema i el jazz ha sigut constant, una autèntica història d’amor. Del jazz, n’han sorgit moltes bandes sonores, però també ha estat el marc d’acció de moltes històries. Les seves estrelles han omplert la pantalla i han signat grans composicions. I d’això, ja en fa gairebé 100 anys.

L’exposició acull material gràfic com fotografies, cartells originals, programes i revistes de pel·lícules on el jazz és el protagonista, així com, primeres edicions de discos de bandes sonores d’èxit. Amb aquest material es vol mostrar un recorregut per diferents aspectes de les relacions entre el cinema i el jazz; entre la imatge i la música.

Jaume Tauler, músic i comissari de l'exposició

Dijous
12
oct
Gratuït
Finalitzat
Activitats relacionades
2021
Cinema. El maestro que prometió el mar
una pel·lícula de Patricia Font
Del dv. 01.12.23 al dl. 04.12.23
Teatre Municipal de Palafrugell
Cinema
2021
Cinema. Solo queda la danza
una pel·lícula de Dana Nechushtan
Del dv. 01.12.23 al dl. 04.12.23
Teatre Municipal de Palafrugell
Cinema
2021
Cinema. Napoleón
una pel·lícula de Ridley Scott
Del dt. 05.12.23 al ds. 09.12.23
Teatre Municipal de Palafrugell
Cinema
2021
Cinema. Saben aquell
una pel·lícula de David Trueba
Del dt. 05.12.23 al dv. 08.12.23
Teatre Municipal de Palafrugell
Cinema
2021
Cinema. Wish. El poder de los deseos
una pel·lícula de Chris Buck i Fawn Veerasunthorn
Del dc. 06.12.23 al ds. 09.12.23
Teatre Municipal de Palafrugell
Cinema
2021
Migmetratge. Intersection
Presentció i estrena sobre l'artista Eduard Bigas
ds. 09.12.23 | 19:30 h
Teatre Municipal de Palafrugell
Cinema