Colla EKSI

La Colla E.K.SI!! es va iniciar l’any 2006. Tres dones emprenedores, l’Eva, la Katy i la Sílvia  tot fent un entrepà al mític “Can Patxei”, vàren animar-se a formar una comparsa per participar al Carrousel Costa Brava. Aquell any tenien moltes idees, però no disposaven de recursos ni sabien com funcionava el món carrossaire. Varen presentar el “6TERH” concursant en l’apartat de comparses , i ballant com bojos/ges van quedar en primera posició. Això va ser molt engresacador, i els següents anys vàren presentar  “ Trencant el gel” i “ Eksiques”.

Però tenien ganes de més, de formar part del món carrossaire.  L’any 2009 després d’insistir moltes vegades per aconseguir un lloc i una plataforma petita, i ampliant la colla de “Currantes”amb:  en Paco l’artista, en Ceci, en Paco Sierra, en Bermudo, l’Altadill, l’Anglada, en Victor, la Belen, la Maite…..varen presentar la primera Carrossa Inèdita “ Elfo’s” quedant en una quarta posició i obtinguent l’accèssit a la millor comparsa. Des d’aquest moment es consoliden com a colla carrossaire i poden disposar d’una plataforma gran.

El  següent projecte, l’any 2010 va portar força rebombori al Carroussel: amb “Més k màscares”  inspirat en la pel·lícula de Jim Carrey; una carrossa senzilla i diferent, amb una comparsa perfectament acompassada va obtenir el 1r premi en carrossa inèdita i accèsit a la millor coreografia.

El 2011 va ser el torn de “Som de Por, Eksi” una carrossa que posteriorment va adquirir Port Aventura i que la figura principal “Dimoni” desfila encara per Halloween. Va obtenir un 2n lloc i accèssit a la millor comparsa i al vestuari.

L’any 2012, celebrant el 50è aniversari de Carroussel Costa Brava, van presentar “Karnavaleksi”, obtinguent el 1r premi de carrossa inèdita, i trofeu Carnaval de Carnavals. Les seves figures encara les podem veure com a decoració al Carvaval de Platja d’Aro.

2013- “Aliens vs Eksi”- 1r premi carrossa inèdita, accèsit a la millor comparsa i coreografia i Carnaval de Carnavals.

2014- Magic Queen, un tribut a la gran banda musical, obtinguent 2n premi de carrossa inèdita i accèssit de lliure elecció del jurat.

L’any 2015 amb  “Kàsting” Una sàtira a l’escola de ball, que popularment se’ls referia, aconsegueixen una 4a posició i accèssit a la comparsa.

2016 “Araknit’s” – 1r premi de carrossa inèdita, accèssit a la millora comparsa i vestuari i Carnaval de Carnavals .

2017- ”Circ EKSI” – 3r premi de carrosa inèdita i accèssit a la teatralització, homogeneïtat i idea de conjunt.

2018- “ Fantasia del vent” – 1r premi de carrossa inèdita, accèssit al millor vesturari i Carnaval de Carnavals-

2019- “ Quin malson” –.  3r premi i accèsit a la millor comparsa

2021- En l’exposició de les Festes de Primavera que es duu a terme a La Bòbila, presentem “Amalgama”, una petita representació d'elements de diferents anys.

Cal dir que al llarg d’aquests anys la implicació de la secció jove de la colla ha donat molt suport: L’Eli, en Pau, , la Paula P, la Paula S, l’Eric, la Sara, la Mar, la Júlia…. i com no, les nostres noves coreògrafes, la Claudia i l’Helena.

I continuem endavant amb la incorporació de persones nouvingudes al nostre poble i que s’han enamorat d’aquesta tradició de “fer carrossa”: en Sebastián i la Marissa.

 

 

Contacte i xarxes socials

Facebook CollaEksi
Instargam @collaeksi