Festes

 

FESTES DE PRIMAVERA

Carroussel Costa Brava. Element Festiu Tradicional d'Interés Nacional.

Les Festes de Primavera neixen a l'any 1963 a causa de la prohibició del Carnaval durant el franquisme, després que el Centre Fraternal i una sèrie de personalitats de Palafrugell prenguessin la iniciativa perquè el poble no es quedés sense exhibir les disfresses que havien preparat per al Carnaval. L'acte principal de les Festes va ser el Carroussel, que consistia en una desfilada de carrosses i comparses pels carrers de la vila, al voltant de el qual es van organitzar altres activitats i actes, alguns dels quals s'han mantingut al llarg dels anys i altres s'han celebrat puntualment en alguna edició.

Descobreix-les en les diferents seccions d'aquest web.

Descobreix-les

 

 

FESTA D'HOMENATGE A LA VELLESA

La Festa d'Homenatge a la Vellesa és una trobada que se celebra cada any a la vila de Palafrugell des del 1992. Amb ella es vol retre un homenatge a tots aquells veïns i veïnes que compleixen els 80 anys d'edat. La festa l'organitza l'Ajuntament de Palafrugell i el Consell de la Gent Gran del municipi.

La celebració te lloc entre el mes d'abril i juny (amb inscripció prèvia dels interessats/des) i comença al migdia amb un acte institucional, en el decurs del qual les persones homenatjades com a record una medalla commemorativa. Després d'això, l'acte es complementa amb una actuació musical i un seguit d'actes variats i amens, amb els quals volem palesar el respecte i l'admiració que mereixen les nostres persones grans. Finalment, es programa un dinar de germanor.

Enguany, l'Ajuntament de Palafrugell i el Consell de la Gent Gran han organitzat les dues edicions que no es van poder celebrar a causa de la pandèmia. El dia 12 d'octubre de 2022 tindrà lloc la XXX edició.

 

SANT JORDI A PALAFRUGELL

L'Àrea de Cultura organitza anualment la Lectura continuada de l’obra literària de Josep Pla, al Teatre Municipal de Palafrugell, per on han passat fins ara participants destacats com Jordi Pujol, Pasqual Maragall, Montserrat Carulla, Santi Santamaria o Raimon, entre altres. Durant els darrers anys, les circumstàncies provocades per la pandèmia, han obligat a instaurar nous sistemes de participació en línia, que s'han mantingut fins ara com a complement a les activitats tradicionals.

En el seu moment, Palafrugell es va proposar que la diada de Sant Jordi no fos tan sols un dia dedicat al llibre, sinó també a l’enaltiment i a la difusió de la nostra llengua; objectiu que any rere any anem assolint. Aquest és el motiu de la programació de la Lectura continuada de l’obra de Pla i d’un seguit d’activitats al seu entorn.

 

FESTA MAJOR DE PALAFRUGELL

La Festa Major es celebra per Santa Margarida, patrona de Palafrugell i ofereix un programa divers d'activitats que s'inicia amb l'actuació castellera d'Els Marrecs de Salt i altres colles castelleres convidades. 

Durant els dies de celebració, es pot gaudir de concerts, balls, actuacions sardanístiques, programació juvenil, exposicions, etc.

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

Palafrugell celebra l'acte central de la Diada amb la hissada de la Senyera al so de l'himne de Catalunya, Els Segadors, amb la col·laboració de la Coral Nit de Juny i/o Els Virolets de Palafrugell. També s'organitzen cercaviles i actuacions castelleres a càrrec d'Els Marrecs de Salt, a més d'una audició de sardanes.

 

 

 

 

LA PROGRAMACIÓ D'AQUESTES FESTES ES PUBLICA PUNTUALMENT EN AQUEST WEB