Doble estrena de dansa. COBOSMIKA

RaraTerra - SEEDs Company i The blue dialogue - SEEDs Blue

Finalitzat
dissabte, 2 de març | 20:00 h

Lloc: TeMePé - Teatre Municipal de Palafrugell

Compartir
RaraTerra

Coreografia: Hotel Col·lectiu Escènic (Anna Hierro i Laia Duran)
Ballarins: SEEDs Company (Companyia jove)
SEEDs company ens presenten una nova creació de la mà d'Hotel Col·lectiu Escènic on, a través del moviment, les coreògrafes construeixen, junt amb els ballarins, un punt de trobada, i ens permeten introduir-nos en el seu imaginari, el seu món, per compartir-lo amb totes nosaltres.
Siri Hustvedt va descriure el record com una altra forma de presència més fràgil que la percepció immediata, semblant al somni i a l’al·lucinació i procliu a la distorsió. Trobem els éssers de RaraTerra en un paisatge contemporani, on el llum d'un dispositiu mòbil ajuda a salvar una vida en la foscor d'un hospital bombardejat, mentre en un món en pau, el mateix llum devora l'autoestima de milers d'ànimes solitàries. Una veu narradora evoca uns inicis de la memòria alhora que, algú que cerca i remena entre vestigis, acaba per recrear i manipular allò que tant anhelava trobar.
A RaraTerra es despleguen fisicalitats que semblen aturar el temps en la fascinació per la descoberta de l'altre, el plaer d'observar i ser contemplat. Pertanyen a una comunitat matriarcal ambigüa, en la qual sobreviuen i conviuen amb sensacions contraposades: l'opressió d'una banda i l'empoderament per l'altra. S'interrelacionen amb la passió i la precisió d'una ritual. També uniformades, sincronitzades com un exèrcit, a ritmes ancestrals i accelerats. Elles entenen, però, que "la guerra no té cara de dona", com va escriure Svetlana Aleksiévitx.
I doncs, una melodia maternal apareix per amansir la ferocitat humana i potser també per recordar-nos la fragilitat dels nostres primers dies al món, quan necessitàvem tant d'aquell moviment primigeni, el simple vaivé d'un bressol. Hi som, existim, perquè algú va tenir cura de nosaltres.

The blue dialogue

Coreografia: Carla L. Sisteré
Ballarins: SEEDs Blue

Mostra d'una conclusió d'un diàleg corporal de dues setmanes entre SEEDs Blue i les premisses de la coreògrafa. La intenció és obrir un espai on investigar textures de cos, contextualització teatral i joc coreogràfic i rítmic. Eines com la utilització d'objectes, veu, o els efectes visuals seran presents durant tot el procés de recerca.

Organitza: Cobosmika SEEDs. Hi col·labora: Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palafrugell.

 
Dissabte
02
mar
20:00 h
 
Des de
8 €
Finalitzat