Espai Cultural La Bòbila

L'edifici de la Bòbila, conegut també com a Bòbila Vella o Armaflex, forma part d'un conjunt industrial més ampli anomenat des de 1916 Manufacturas del Corcho. També en formaven part els forns d'aglomerat negre i l'actual seu de l'Institut Català del Suro. L'Ajuntament va donar el permís de construcció de l‘edifici que l'ens ocupa el 4 d'agost de 1916. Inicialment era un edifici de magatzem i fins l'any 1993 va servir a Armstrong World Indústries per fabricar Armaflex (aïllant amb base de cautxú que té, com el suro, una estructura de porus tancat). A l'actualitat, l'espai és de propietat municipal.

A partir de la intervenció de rehabilitació que s'hi va realitzar el 2010-2011, es va guanyar un equipament cèntric i central per a la cultura, el desenvolupament ciutadà i la promoció econòmica de Palafrugell, tant per les oportunitats que representa pròpiament l'espai, com per les oportunitats que ofereix la seva ubicació. Cal tenir en compte que és una instal·lació espaialment relacionada amb el Museu del Suro, la Fundació Vila Casas, La Galeria, el Taller Cuixart i l'Institut Català del Suro/AECORK. Tot un àmbit cultural d'alta volada i gran poder d'efecte multiplicador, provocador de sinergies de gran abast.

L'Àrea de Cultura i altres àrees municipals, així com diverses entitats municipals organitzen periòdicament activitats i esdeveniments.

 Adreça      
Carrer de La Garriga, 33 (darrera de la Fundació Vila Casas - Museu Can Mario)

Horari       
Consultar segons activitats programades

Telèfon       
972 61 11 72    

Correu electrònic       
cultura@palafrugell.cat    

Com arribar-hi?

Altres equipaments culturals